המלצה לטיפול אישי

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

21/02/2022 | 22:37 | מאת: ירון

אני רוצה לדעת אם יש תכשיר / מגבונים / משהו כזה שיכול לעזור לנקות את הישבן אחרי שירותים שלא יישאר כתם של צואה במכנסיים אחרי זה ?

ירון שלום, לצורך מענה לשאלתך חשוב להבחין בין מצב בו איכות הניגוב שלך ירודה לבין מצב בו קיימת דחיפות ו"בורחת" לך צואה. לעניין האפשרות הראשונה אמנם קיימים מגבונים מתכלים אך אני מעדיפה להמליץ על מקלחת (במידת האפשר) או הרטבה של נייר הטואלט בקצת מים. באשר לאפשרות השנייה יש מקום להתייעץ עם רופא משפחה או גסטרואנטרולוג ואולי אפילו לשקול פיזיותרפיה. בנוסף, יש מקום לבחון כיצד באמצעות התזונה ניתן למצק מעט את היציאות ולהפחית מכמות הגזים במערכת העיכול. לשם כך אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו לקבל התייחסות פרטנית מותאמת אישית. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות