גזים נפיחות ועצירות במערכת העיכןל

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

14/02/2022 | 19:24 | מאת: דנה

שלום סובלת מגסים קשים עם ריח חזק רועש עשרות ביוםכל התרופות למעי רגיז כגון קולוטל פרוביוטיקה אנזימיי עיכול לא עוזרים רובם לשלשול ולא לעצירות וגורמים לי לעצירות הבטן מתנפחת יד כאביי תופת פעם ביומיים בבטן במעיים תחושת עילפון צמרמורת התיבשות תחושת חסימה הבדיקות תקינות קולונסקופיה וגם סי.טי. בטן עליונה רופא הגסטרו המליץ לי על פרוביוטיקה ויומיקס לא עוזר לגזים פוחדת שיעשה לי עצירות וגם קראון עושה לי רע עצירות לוקחת רזולור קבוע לא עוזר כמו שצריך מה ניתן לעשות? יש לי פרקינזון מזה העצירות הקשה והעיכול האיטי לא לוקחת תרופה לא עוזרים לי הרופאים הסבל נוראי

דנה שלום, אין ספק שמחלת הפרקינסון מהווה בסיס לבעיית העצירות אך יתר התסמינים שאת מתארת הם לא בהכרח פועל יוצא של העצירות. ציינת שאת לוקחת רזולור וייתכן שיש מקום להתייעץ עם רופא ואולי להתחיל שימוש בסוג נוסף של תכשירים להקלה על עצירות. מעבר לכך ציינת שימוש בתוספים מסוגים שונים אך לא ציינת שום התערבות תזונתית. כמו בהרבה מקרים של בעיות במערכת העיכול יש מקום לעשות ניסוי וטעייה תזונתיים מבוקרים, אך מכיוון שלא מדובר בהמלצה כללית של הימנעות ממזון זה או אחר, ההמלצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך היא לפנות לדיאטנית גסטרו לקבלת התייחסות מותאמת אישית. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות