לכלוך אחרי יציאות

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

05/02/2022 | 21:06 | מאת: מישהו

יש אצלי בעיה של אחרי שירותים יש כתמים של צואה בתחתונים שמחריף אחרי גזים ( כי מתי שאין אותם אז הם לא מופיעים ) הרופא אמר שצריך קונולוסקפיה אבל זה לא רלבנטי כרגע וזה קצת מציק יש פתרון אלטרנטיבי לזה וגם איך מונעים את זה

שלום רב, בהיבט התזונתי קיימים גורמים רבים אשר עשויים להשפיע. ניתן לנסות לצמצם צריכת מאכלים עשירים בסיבים תזונתיים ו/או מאכלים עם נטייה לייצר גזים במערכת העיכול. דוגמאות למאכלים שכאלה כוללות דגנים מלאים, קטניות, פירות וירקות בכלל ובדגש על כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולורבי. במידה ואתה צורך מוצרי חלב ניגרים יש מקום לשקול את הסרתם מהתפריט. יחד עם זאת מדובר בהמלצות כלליות ואני חושבת שיותר נכון יהיה לפנות לדיאטנית גסטרו להנחיות מותאמות אישית. בנוסף ייתכן ויש מקום לשקול גם פיזיותרפיה לחיזוק הסוגרים. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות