נפיחות וגזים מרובים בערב

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

19/01/2022 | 22:41 | מאת: רותי

שלום עשיתי בעבר בדיקות רפואיות עקב נפיחות בטן וחוסר תיאבון יצא שיש לי דלקת בקיבה וחיידק הליקןבקטר טופלתי באנטיביוטיקה וכדורים סותרי חומצה במשך 10 ימים והחיידק נעלם המשכתי עם כדורי סותרי חומצה במשך חמישה חודשים וכבר לא היה לי דלקת בקיבה אחרי שלושה חודשים מנטילת כדורים לחומציות בקיבה התחילו להופיע אצלי גזים נוראיים בבטן מה שלא היה לי בעבר מאז אני סובלת מנפיחות בטן והגזים מתחילים תמיד בערב ביום אין לי גזים למה דווקא בערב ?

רותי שלום, בתור התחלה לאחר טיפול אנטיביוטי מומלץ לעשות גם שימוש בפרוביוטיקה ובכל מקרה אם את חוששת, ניתן תמיד להתייץ עם רופא המשפחה שלך. מעבר לכך יכולות להיות סיבות שונות לנפיחות ולגזים. בתור התחלה אני ממליצה להימנע ממשקאות מוגזים וצריכה של סוכריות או מסטיקים ללא סוכר. מומלץ להימנע מפערים גדולים בין הארוחות ולהקפיד לאכול לאט וללעוס היטב. בנוסף את יכולה לצמצם צריכת סיבים תזונתיים בעיקר בשעות הערב, דוגמת פירות וירקות ובמיוחד קטניות או ירקות מסוג כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולורבי. במידה וזה לא מספיק את יכולה להתייעץ עם דיאטנית גסטרו לקבלת תמונה ברורה יותר של כלל הרגלי האכילה שלך. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות