נפיחות גדולה, תזונה לא נכונה

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

13/10/2021 | 11:12 | מאת: ליאת

שלום אני בת 40, גובהי 1.72 ומשקלי כ- 64 קג, עושה ספורט - הליכה כ-5 פעמים בשבוע 45 דקות מזה שנים. מגילאי ה- 20 היו לי הפרעות אכילה, נהגתי לאכול אחת ליןם, והרבה הרבה ירקות. מאוד רזיתנ בהתחלה, ולאחר מכן חזרתי למשקלי הנוכחי. עד היום ניתן לומר שהתזונה שלי דלה בפחמימות אבל מאוד עשירה בסיבים תזונתיים ירקות- והמון. יותר מאדם "נורמלי" לדעתי. אני מתחילה את היום בקפה עם סוכרזית אחת על בסיס מים ומעט סויה, לרוב בצהריים כלום (לעיתים מרק מיימי/סלט) אחהצ עוד קפה, לפנות ערב מנשנשת אגוזים שקדים קשיו (בעבר הייתי מנשנשת דגנים מתוקים קלוגס וכאלו והיות והרגשתי נפיחות הוחלף בזה וכן כי ערכי הסוכר שלי בצום מעט גבוהים- שתיתי ביום בעיקר דיאט קולה ולאחרונה הוחלפה חלק מהכמות בסודה מה שאיכשהו הוריד במפתיע את ערכי הסוכר- עוקבת לעצמי), בערב אוכלת סלט גדול המורכב מחסות, עגבניות, מלפפון, בצל עם גבינה בולגרית 5 אחוז, מוסיפה לעיתים טונה/קוטג, כחצי חבילה/3/4, ובנוסף אוכלת והרבה דלעת ערמונים. הארוחה הזו קורית בערב, כי כביכול מרשה לעצמי כי לא אכלתי כל היןם. ביום שלמחרת אני מאוד נפוחה, כאבי בטן, צואה רכה יחסית. מרגישה ביום שאחרי רע. אבל ההרגל רע ולא מצליחה לשנותו כי באמת עם כמה שיודעת שזה לא בריא, זה הרגל ואורח חיים ואני תקועה על אותו משקל כבר הרבה זמן. עם זאת, היות ואני אוכלת הרבה דלעת ערמונים כפות ידיי מעט כתומות, ונאמר לי שזה קשור לזה. השאלה ראשית בריאותית על עודףבטא קרוטן אם בכך מדובר, האם זה מסוכן מלבד לפן החזותי? ומה עלי לעשות? ולגבי הנפיחויות-האםזה קשור לשומן מהאגוזים/ירקות? תודה

ליאת שלום, תזונה צריכה להיות מאוזנת ולכלול את כל אבות המזון. בגדול כל דבר בעודף אינו מומלץ אך אינני יכולה לקבוע בהתבסס על שאלתך האם מדובר בעודף בטא קרוטן וגם אין זו מטרת הפורום. לעניין הנפיחות אין ספק שארוחה (יחסית) גדולה ובעיקר ריבוי ירקות העשירים בסיבים תזונתיים יכולים לגרום לנפיחות. יחד עם זאת אני מודה שדיווח האכילה שלך מעיד על תזונה מאוד לוקה בחסר ואני ממליצה לך לפנות בהקדם לדיאטנית קלינית למניעת חסרים תזונתיים וסיבוכים אפשריים בעתיד. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiete.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות