כבר כמה ימים נופח ללא הפסקה

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

13/08/2021 | 20:52 | מאת: איגור

כמו כן היציאות שלי פחתו, והצואה קצת בהירה.. לא שותה אלכוהול או מעשן.. מתאמן במכון כושר. לפני השבוע הזה, היו לי כמה יציאות ביום ובמקום גוש אחד ארוך, היו יוצאים הרבה..

איגור שלום, אני מתרשמת משאלתך שאמנם כמות היציאות פחתה אבל שהבעיה אינה היציאות אלא ריבוי גזים במערכת העיכול. לעניין זה הייתי מנסה להימנע ממשקאות מוגזים או ירקות שיותר מועדים לפורענות כמו כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית, קולורבי וקטניות. בכלליות רצוי לפזר את צריכת הירקות על פני היום ולא לרכז בארוחה בודדת. בנוסף יש מקום לשים לב לתכולת השומן בתפריט ולהימנע ממאכלים מטוגנים או שומניים במיוחד. מעבר לכך במידה והעניין מטריד אותך יש מקום להתייעצות עם רופא משפחה ודיאטנית גסטרו להמשך הכוונה תזונתית. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות