גרעפסים טורדניים בכמות לא הגיונית מזה חודשיים

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

17/04/2021 | 00:49 | מאת: משה

שלום, אני בן 33, מתמיד מעל שנה בדיאטת 8-16 וירדתי בשנה האחרונה במשקל 20 ק"ג, מ-109 ל-89 ק"ג. הדיאטה כוללת שינוי תזונתי משמעותי - הורדת כל הממתקים מהתפריט ושילוב של הרבה ירקות ופירות בתפריט, שבעבר הייתי כמעט נמנע מהם. אחרי שנה מוצלחת מאוד מהבחינה הזאת, בחודשיים האחרונים התחילו להופיע אצלי גרעפסים טורדניים בכמות לא סבירה. זה קורה בעיקר כשאני עובר מישיבה לעמידה או משכיבה לעמידה. אני לא מפעיל כמעט לחץ על הבטן ואוכל רק עד שאני שבע, לא מפעיל לחץ על הבטן בכלל. זה קורה גם לאחר שתיית מים. אציין שאני דיי נמנע משתיית משקאות מוגזים. לפני כחודש ביקרתי אצל רופאת המשפחה, שלא התרגשה מהתלונות שלי ונתנה לי אומפרדקס רק כי התעקשתי לקבל טיפול כלשהו. לא לקחתי את התרופה מחשש שהיא תגרום לי לתחושת רעב ואכילת יתר. אשמח לכל עצה או הכוונה. תודה!

משה שלום, בתור התחלה אני ממליצה לך לחזור לרופאת המשפחה ובמידת הצורך לשקול התייעצות גם עם גסטרואנטרולוג. התרופה שקיבלת מהרופאה לא אמורה לגרום לתחושת רעב או לאכילת יתר אך גם על חששות אלה אתה יכול להתייעץ איתה. בהיבט התזונתי אני ממליצה לך לבדוק האם אתה נוטה לסבול יותר בשעות הסמוכות לצום או במהלך היום. אחת ההמלצות הנהוגות היא להימנע מפערים גדולים בין הארוחות, להימנע מארוחות גדולות במיוחד, להקפיד לאכול לאט וללעוס היטב. בנוסף עדיף להתרחק ממאכלים מטוגנים או שומניים. ייתכן וגם לכמות הירקות והפירות שבתפריטך השפעה שכן הם עשירים בסיבים תזונתיים ועשויים לגרום לגזים במערכת העיכול. לסיכום, אני ממליצה לך לשלים תחילה בירור רפואי ולבחון ביצוע שינויים תזונתיים בהתאם לצורך. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות