מה צריך לעשות כמה שאלות

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

01/04/2021 | 15:20 | מאת: קובי

שלום לך ותודה על פועלך בן 50 בריא בדרך כלל נוטל ציפרלקס ברקע היפוכנדריה מאז, שאני זוכר את עצמי אני נלחץ כאשר אני יוצא לנסיעה עם אנשים ברכב והלחץ נובע מאי יכולת ליד אנשים לעצור את הרכב כדי לעשות יציאה ובפרט כשאני רואהפקק כל המערכת עיכול נדרכת לי מהלדעתך הפתרון? ועוד שאלה קורה לי לא מעט פעמים שאחרי היציאה הראשונה בעשר דקות אני נכנס שוב האם תקין? לדעתי אין לי איתות מספק על יציאה ואני נשאר עד אי יכולת לחכות יותר מעשר דקות עשרים דקות יש לציין חרדתי מה היית ממליצה? תודה מראש

קובי שלום, חסרים נתונים בשאלתך אבל ההתרשמות הכוללת היא שיש פה בעיקר עניין התנהגותי. חוסר הביטחון או האמון שלך במערכת העיכול יוצר כדור שלג וזה כמו נבואה שמגשימה את עצמה. בנוסף, ייתכן שהתזונה שלך מעודדת פעילות מעיים ודחיפות יציאות. אני לרוב מטפלת הן בהיבט התזונתי והן בהיבט הרגשי באמצעות ביופידבק בשילוב CBT. אני ממליצה לך לקרוא קצת עם הנושא באתר שלי. בכל מקרה יש לך לפנות לאיש מקצוע עם ניסיון במערכת העיכול לקבלת מענה מותאם אישית. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות