דלקת בוושט דרגה ב' בעקבות אלכוהול

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

04/03/2021 | 23:40 | מאת: אור

שלום, בעבר הייתי מעשן סיגריות ושותה אלכוהול. בעקבות זה נהייתה לי דלקת בוושט דרגה ב' ללא חיידק הליקובקטר! אני מטופל בנקסיום כבר שנתיים אך לצערי עדיין מרגיש את הדלקת, אי נוחות בחזה וכאבים, לפעמים החומצה עולה. ניסיתי גם נקסיום 40 מג אבל עדיין בבוקר מתעורר עם כאבים. איך אוכל לטפל בזה לנצח? תודה רבה

שלום רב, הטיפול בדלקת בוושט הוא קודם כל עניין רפואי ולכן מצריך התייעצות עם רופא. ההתייחסות שלי תהיה תזונתית בלבד. בהיבט התזונתי מומלץ לאכול ארוחות קטנות ולהימנע ממאכלים מטוגנים או שומניים במיוחד. כמו כן יש להימנע ממאכלים חומציים ושימוש בתבלינים חריפים. אני מניחה שאתה לא שותה אלכוהול אך רצוי גם להימנע ממשקאות המכילים קפאין ומשקאות מוגזים. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות