עניני בטן נפיחות שיהוקים מלאות

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

11/02/2021 | 23:35 | מאת: דליה

האם יש בדיקה ספציפית לאיתור תת חומציות בקיבה? בת 66 סובלת ממעי רגיז עם הרבה סימפטומים של התקעות אוכל שעות בקיבה

דליה שלום, אני לא מתרשמת משאלתך כי מדובר בבעיה של מחסור בחומציות הקיבה אך על כל פנים מדובר בשאלה שיש להפנות לגסטרואנטרולוג. יחד עם זאת, קיימות הנחיות תזונתיות רבות שניתן להציע למטופלים עם מעי רגיז בכלל וסימפטומים ספציפיים כמו שאת מתארת בפרט. בתור התחלה הייתי מקפידה לאכול ארוחות יחסית קטנות, להימנע מפערים גדולים בין ארוחות, ללעוס היטב ולהימנע ממאכלים מטוגנים או שומניים במיוחד. מעבר לכך שאני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו לקבלת הנחיות מותאמות אישית. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

13/02/2021 | 22:21 | מאת: דליה

תודה רבה

מנהל פורום גזים ונפיחויות