חוסר ירידת משקל, נפיחות תמידית

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

01/01/2021 | 22:51 | מאת: רומי

הי, אני בת 39 וחצי. משקלי 65 וגובהי 1.72. האכילהבמשך שנים נסבה בגדול על ארוחה אחת ביום בערב, אולם הארוחה הזו סובבת סביב הרבה מאוד ירקות, כסלט, ירקות בתנור או ירקות מבושלים + חלבון (ביצה, מוצרי חלב, טונה) בעיקר. לעיתים רחוקות עוף או בשר. בבוקר שותה קפה על מים, צהריים אוכלת רק צלחת מרק דליל לעיתים כלום, אחהצ שוב קפה, ובערב כאמור. שותה מים והרבה דיאט קולה. בשעות הערב, בטרם אוכלת את ארוחת הערב שלי נוהגת לנשנש קורנפלקס ללא חלב, או אגוזים/אגוזי קשיו. עושה כבר שנים הליכון כ- 5-6 ימים בשבוע במשך 45 דקות הליכה מהירה. לא יורדת גרם. ואף הרגשת נפיחות והשמנה. אני יודעת שבכל דיאטה ממליצים להפחית מרכיב תזונה אחר ותמיד אומרים במקומו לאכול ירקות ללא הגבלה. אני כבר אוכלת ירקות ללא הגבלה באמת בכמות אדירה וגדולה, ולכן במחשבה שלי כל דבר אחר שאוסיף רק אעלה במשקל. אני עושה ספורט וללא יעילות. כמו כן לא יורדץ ואף נפוחה באופן תמידי. אשמח לעצתכם, יודעת שלאכול יותר פעמים ביום זה אולי השיטה אולם אם אוכל עוד ארוחה של סלט זה יועיל?תןדה

רומי שלום, אני לא יודעת אילו דיאטות עשית בעבר או מאיפה ההנחיה להוסיף ירקות על חשבון מזונות אחרים. אני גם אציין שמשקל הגוף שלך תקין לחלוטין. מעבר לכך, אני מתרשמת משאלתך שהרגלי האכילה שלך לא בריאים או מאוזנים ואינני רוצה שיגרם לך נזק מצטבר. לעניין הנפיחות, ארוחה אחת ביום היא מתכון לנפיחות, במיוחד כאשר היא גדולה באופן יחסי ועשירה בסיבים תזונתיים. כמו כן ציינת שאת שותה הרבה דיאט קולה אשר באופן טבעי גם כן גורם לנפיחות. אני ממליצה לך בחום לפנות לדיאטנית קלינית שתבנה לך תפריט בריא ומאוזן שיענה על המטרות שלך. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות