יש לי כמה שאלות: תודה מראש

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

23/04/2020 | 21:59 | מאת: נעה

היי 1. אז לעסתי מלא מסטיקים בימים האחרונים. ממש מלא.. גמרתי ביומיים 150 מסטיקים אני פשוט לועסת קצת ואז זורקת ולוקחת חדש כי הטעם נגמר מהר/ או שלקחתי כמה מסטיקים וזה כבר נהיה מסטיק גדול וכבד ללעוס אותו. בקיצור.. בבוקר אחרי שאתמול לעסתי מלא מסטיקים דווקא היה ממש טוב כי הייתי בכמה ימים של עצירות ופתאום יצא לי קקי אבל בצהריים גם לעסתי מסטיקים ועכשיו היה לי שלשול ממש מימי. זה יעשה לי נזק? אני אפסיק עם זה מעכשיו. אבל תכלס לא עדיף כל פעם שיש לי עצירות שמעכשיו פשוט אלעס כמה מסטיקים ויצא לי? וזה שזה עשה לי נפיחות וגזים זה משמין? ועכשיו בנושא אחר: זה הגיוני שכל בוקר אני קמה עם כאב בטן ובטן נפוחה ועד שאני לא עושה שתן לא עובר לי הכאב והנפיחות? כי שמעתי שיש כאלה שיכולים להישאר כשהם קמים עוד הרבה זמן במיטה אבל אני איך שאני קמה הולכת לשירותים כי כואבת לי הבטן

נעה שלום, לעיסת מסטיקים (בעיקר ללא סוכר) לא אמורה לעשות נזק למערכת העיכול אבל היא כן יכולה ליצור גזים, נפיחות ושלשולים. זה אמנם לא משמין אבל יכול להסביר את התופעות אותן את מתארת. יחד עם זאת לא הייתי ממליצה לך להיעזר במסטיקים כ"פתרון" לעצירות. גם ה"נושא האחר" בשאלתך הוא למעשה לא נושא חדש אלא חלק מאותו הנושא. אם את סובלת ממגוון תופעות במערכת העיכול יש מקום להתייעץ עם רופא ולשקול התייעצות פרטנית עם דיאטנית גסטרו. בכל מקרה הייתי ממליצה לך לצמצם שימוש במסטיקים. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות