מפליץ כרוני שנים עזרה

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

22/03/2020 | 16:01 | מאת: דניאל

שלום, במשך כמה שנים , לא משנה מה אני אוכל אני כל רגע ביום מפליץ. עכשיו שאני כותב את זה הפלצתי פעמיים . ניסיתי על מיני דברים ודייטות , כלום לא עזר. ניסיתי לצום. 3 ימים , רק מים, ועדיין כל רגע אני צריך לשחרר , ומדי פעם יוצאים לי בועות אויר מפי הטבעת בלי שליטה. הלכתי מלא פעמים לרופאים ואין להם מה להציע לי. איזה בעיה יכול להיות לי שעושה את זה שאין קשר לאוכל??

דניאל שלום, אני מבינה משאלתך שעשית בירור רפואי ולא נמצאה סיבה לתלונה שלך. לדבריך אין קשר לאכילה אך ייתכן ופשוט אינך מודע לקשר. אפילו במצב של היעדר אכילה מערכת העיכול ממשיכה לפעול ולייצר גזים. בכל הנוגע לתזונה קיימים ה"חשודים המידיים" כמו קטניות, כרוב, כרובית, ברוקולי וכדומה. אך הם לא היחידים שעשויים להשפיע על מערכת העיכול. בנוסף יש לקחת בחשבון שגם דברים כמו סדר אכילה, הרגלי שתייה, לעיסת מסטיקים וכדומה יכולים להיות בעלי השפעה. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו לקבלת התייחסות פרטנית ומענה מותאם אישית. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות