גזים בשעות הערב למה דווקא?

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

04/11/2019 | 18:24 | מאת: דנה

שלום סובלת מנפיחות בטן וגזים מזה ארבע שנים ביום אין לי הרבה גזים אבל הבטן תמיד נפוחה לקראת הערב הגזים מתחילים ונמשכים עד חצות וזה מאוד מפריע לי חברתית לפעמים אני מוותרת על ארוחות ערב עם החברות בגלל אי הנעימות למה דווקא הגזים מתחילים בערב? יש משהו טבעי שיכול להקל על הגזים ויאפשר לי לבלות עם החברות ברוגע?

דנה שלום, אתחיל מהסוף, בגדול קימל יכול להקל קצת על תחושת הגזים והנפיחות אך מבחינתי נכון ויעיל יותר לאתר ולטפל בגורם מאשר לנסות להקל על המצב כאשר הוא כבר קיים. לסוג המזון כמו גם להתנהגות אכילה השפעה גדולה על פעילות מערכת העיכול שלנו. דברים כמו פערים גדולים בין ארוחות, אכילה מהירה, התעסקות בדברים אחרים תוך כדי אכילה ועוד יכולים להשפיע. זה לצד הרכב הארוחות דוגמת ארוחה עשירה בסיבים תזונתיים דוגמת ירקות, פירות וקטניות. גם הרגלים כמו לעיסת מסטיקים או סוכריות ללא סוכר עשויים להשפיע על התופעה שאת מתארת. אני ממליצה לך לפנות לרופא המשפחה או גסטרואנטרולוג לבירור רפואי ובמקביל להתייעץ עם דיאטנית גסטרו לביצוע התאמות תזונתיות. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות