כאבים.

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

02/11/2019 | 22:50 | מאת: דודי.

שלום רב, בן 40 פלוס, בזמן האחרון כמעט בכל יום בדרך כלל לקראת ערב, פוקדים אותי כאבים עזים בבטן העליונה, גם ללא כל קשר לארוחות (לפי מעקב שלי, הכאב מתפתח אט אט כבר לפני ארוחת הערב, ומעצים לאחר מכן). מה מרמז עניין זה, מה רצוי לי לבדוק ולעשות? תודה מראש ושבוע נפלא!

דודי שלום, לעניין שאלת הבדיקות יש לפנות לרופא משפחה או גסטרואנטרולוג. לצד סיבות רפואיות אפשריות עשויים להיות גם הסברים תזונתיים או רגשיים. בהיבט התזונתי ייתכן וארוחת הצהריים או הערב גדולות או יחסית שומניות, ייתכן והרכב הארוחה בעייתי גם אם אינך מודע לכך, ייתכן וקיימים פערים גדולים בין הארוחות, ייתכן ואופי האכילה הוא כזה שבמסגרתו אתה אוכל מהר או תוך התעסקות עם הנייד או טלוויזיה. אלה רק מספר דוגמאות שיכולות להסביר את התופעות שאתה מתאר. בהיבט הרגשי ייתכן ואתה עובד בסביבה לחוצה או שקיימים לחצים אחרים משפחתיים או חברתיים שמשפיעים על מערכת העיכול. אני מציעה לך לפנות לבירור רפואי ובמקביל לפנות לדיאטנית גסטרו לצורך העמקה בהרגלי האכילה שלך וביצוע שינויים במידת הצורך. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות