גזים אחרי ארוחה ועד ליציאה

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

10/10/2019 | 03:02 | מאת: נטלי

היי, אני לאחרונה הולכת לתזונאית בשביל לשפר את הרגלי האכילה שלי ומזה יוצא שאני צריכה לאכול יותר ממה שהייתי רגילה. וזה גורם לי (כך אני חושבת) לגזים שממש מפריעים לי ביום יום, מתחיל אחרי ארוחה ונפתר רק אחרי יציאה. אז אני מנסה לגרום ליציאה שתעזור לי אבל יש לי עצירות ויכולה לשבת בשרותים 10-20 דקות ולעיתים גם זה לא עוזר. בסופו של דבר יש לי יציאה יומית אבל עד אליה גזים ונסיונות ללכת לשרותים ולשתות וכו׳. רופא משפחה שלל רגישות לחיטה וחלב. אני לא אוכלת כרוב ואת הירקות שציינת שגורמים לגזים. כן אוכלת גזר, קישוא וירקות טריים כמו מלפפון עגבניה ופלפל. שותה מלא. קטניות בדר״כ לא יותר מפעם בשבוע וגם אז מושרות וכו׳ כוס חלב ליום וחצי כוס קוטג זה מוצרי החלב ביום. ו1/3 כוס קוואקר בבוקר- האם כדאי לוותר בגלל הסיבים? מעדיפה את זה על פני לחם חיטה. אשמח לתשובה ותודה מראש!

נטלי שלום, אני מבינה משאלתך שעד לשינוי התזונתי שהתחלת לבצע לאחרונה לא סבלת מגזים או קושי ביציאות. אם זה המצב, יש לבחון מה בשינויים שביצעת עשוי היה להשפיע בצורה שכזאת על מערכת העיכול. ההערכה שלי היא שהבעיה אינה אכילה כמותית גדולה יותר. התזונה שלנו מורכבת מריבוי מאכלים ומגוון גדול של רכיבים תזונתיים אשר עשויים להשפיע על מערכת העיכול. אני ממליצה לך להתייעץ עם דיאטנית גסטרו אשר תוכל להתייחס לבריאות תזונתך בכלל ובהקשר למערכת העיכול בפרט. בכל מקרה אני ממליצה לך שלא להתעקש על יציאה כשאת לא מרגישה את הצורך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות