בטן נפוחה וכואבת כל ערב

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

24/09/2019 | 22:40 | מאת: סיון

שלום בת 28, אני סובלת מבטן נפוחה, ממש נפוחה ומתוחה ,ממש בטן של "הריון" . אני לא מצליחה להכניס אותה פנימה אפילו נורא קשה וגם כואבת .מרגישה אי נוחות. בדרך כלל קורה לי יותר לקראת שעות הערב.

סיון שלום, נפיחות בטנית יכולה להגרם ממגוון רחב של סיבות. בתור התחלה מומלץ להימנע משתיית משקאות מוגזים ולעיסת מסטיקים או סוכריות ללא סוכר. כמו כן רצוי להימנע מפערים גדולים בין הארוחות אשר עשויים להחריף את מצבך. קחי בחשבון שקיימים מזונות שונים שמנפחים יותר מאחרים ובכלל זה ניתן למצוא קטניות, כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולורבי. יחד עם זאת, פירות וירקות בכלליות, במיוחד אם נאכלים בכמות גדולה דוגמת סלט, עשויים לגרום לנפיחות. בכל הנוגע לתזונה ומערכת העיכול קיימות התאמות תזונתיות רבות אותן ניתן לבצע. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו לביצוע התאמות אישיות להרגלי האכילה שלך. את יכולה לקרוא עוד על הנושא ועל התאמות תזונתיות אפשריות באתר שלי. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות