צריכת קטניות גבוהה וגזים

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

12/08/2019 | 21:34 | מאת: מתעניין

שלום אני כשש שנים טבעוני שמתאמן באופן אינטנסיבי מאד ונמנע מלהגזים עם מוצרי סויה למיניהם. המקורות האחרים שבהם אני עושה שימוש על מנת לאכול מספיק חלבון איכותי הם בעיקר גרגירי חומוס, אפונה, עדשים ושעועית. בימים אינטנסיביים במיוחד אין לי בעיה לאכול 400-500 גרם של קטניות מבושלות. מיותר לציין שיש לכך מחיר די בעייתי של גזים. לי באופן אישי זה לא ממש מפריע (אין לי כאבים וכו') אך ברור שברמה החברתית והביתית מדובר בבעיה לא נעימה כל כך... רציתי לדעת האם ישנה דרך להפחית באופן יעיל את כמות הגזים מבלי לפגוע משמעותית בכמות הקטניות שאני צורך. אני גם צורך כמות סבירה מאד של פירות וירקות ביום והם לא ממש מסייעים להפחתת האגרסיביות... האם תוספים פרו-ביוטיים יעילים? האם ישנו משהו שניתן להוסיף לדיאטה על מנת להפחית מכמות הגזים? תודה!

שלום רב, ראשית, אני לא יודעת מה אתה מחשיב הגזמה בכל הנוגע לסויה אך אני לא רואה הצדקה בהגבלת צריכתה. באשר ליתר הקטניות, השרייה והנבטה שלהן מפחיתה מכמות הגזים. כמו כן, ניתן להעדיף עדשים אשר נוטות להיות עדינות יותר בהקשר זה. בנוגע לפירות וירקות, אתה יכול לנסות לפזר צריכתם על פני היום ולצמצם ירקות מסוג כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולורבי. מעבר לכך אני בספק אם תוספי פרוביוטיקה יעשו שינוי אך אתה יכול לנסות לאכול קימל או להשרות אותו במים חמים למשך מספר שעות ולשתות את הנוזל. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות