בת 17 וחצי, גזים ואי נוחות בבטן

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

21/05/2019 | 13:05 | מאת: ליאן

היי, כבר מעל לשבוע שאני סובלת מגזים וכאבי בטן( כאבים שמתבטאים בעיקר באמצע הבטן בין צלע לצלע כמו תחושה שהבטן נדבקת לגב וגם כאב בצד שמאל) בנוסף, יש לי רעשים בבטן, נפיחות ואי נוחות היציאות שלי השבוע היו רכות מאד. בנוסף יש לי הרבה גיהוקים ומעט בחילות. הכאבים והתחושות לא משתנות לפני או אחרי הארוחה. חשוב לי לציין שאני סובלת מכאבי בטן כאלה ואחרים כבר שנתיים וקצת, עברתי בדיקות דם ואולטרסאונדים וגם היה לי הליקובקטר פילורי בעבר( בלי קשר לשאר כאבי הבטן) אני לא יודעת אם יש קשר אבל כמעט שבוע לאחר שהתחלתי לסבול מהתסמינים האלו,סבלתי וירוס של 24 שעות של הקאות בחילות ומעט יום. האם יתכן שאני סובלת ממעי רגיז? או מה זה יכול להיות? אני די דואגת..( עברתי בדיקות דם כלליות לפני 9 חודשים בערך ויצאו תקינות(

ליאן שלום, רק רופא יכול לתת אבחנה של מעי רגיז אך בפירוש ייתכן שזה המצב. אם רופא המשפחה והגסטרואנטרולוג לא מוטרדים מהמצב או מוצאים לנכון להמליץ על טיפול מסויים ייתכן ולסימפטומים יש גורמים תזונתיים ו/או רגשיים. במסגרת עבודתי אני נוהגת לטפל בהיבט התזונתי ועבור אנשים מסויימים משלבת טיפול בביופידבק. אני ממליצה לך לקורא קצת על טיפולים אלה ולפנות לדיאטנית גסטרו לקבלת הנחיות מותאמות אישית. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il;

מנהל פורום גזים ונפיחויות