סובלת משלשולים וגזים

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

02/05/2019 | 16:30 | מאת: שוש

יש לי כמה תופעות מוזרות מדברים ספציפים שאלה ראשונה היא שאני אוכלת מסטיק אבל לא כל אחד יש 1 ספציפי שאני אוכלת אותו והוא גורם לי ישר לשלשולים לגזים ולבעיות בבטן ממה זה יכןל להיווצר? ושאלה שניה היא, כבר 5 שנים שאני מעשנת ושנה וחצי האחרונות התחלתי לשהק מסיגריות.. ממש כל שאכטה וכשאני מפסיקה לעשן זה מפסיק רק מציינת שמגלגול זה לא קורה למה זה ככה ?

שוש שלום, בתור התחלה, לעיסת המסטיק גורמת לבליעת אוויר וכניסתו למערכת העיכול. בנוסף, מסטיקים ללא סוכר (שהם מרבית המסטיקים הקיימים בשוק) מכילים סוכרים כוהליים אשר עשויים לגרום לגזים ושלשולים, כתלות בתכולת אותם הסוכרים. באשר לסיגריות, אני ממליצה לך להפנות את שאלתך לפורום רפואי ולא תזונתי. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות