צואה וגזים מסרחים מאוד

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

08/02/2019 | 09:32 | מאת: אנונימית פלוס

שלום אני כמעט שנתיים לאחר מיני מעקף מאז אני סובלת מריח צואה חריף ולא נעים כמעט בכל פעם שמתפנה גם הגזים בעליי ריח חריף . משתדלת פשוט להקפיד על חבלון ולא דברים אחרים .הבעיה מביכה אותי ופוגעת באיכות חיים האם יש סיבה ואיך מטפלים בזה??

שלום רב, בתור התחלה אני ממליצה לך לפנות לכירורג שלך ולשאול אותו אם יש מקום לבירור נוסף. מעבר לכך יש לבחון הן את התנהגות האכילה שלך והן את המאכלים שאת אוכלת. בגדול מאוד חשוב להקפיד על ארוחות קטנות ופזורות על פני היום. רצוי להימנע ממאכלים מטוגנים או שומניים במיוחד. כמו כן יש להימנע מלעיסת מסטיקים או סוכריות ללא סוכר וכמובן גם משקאות מוגזים (מהם בכל מקרה יש להימנע לאחר הניתוח). אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית על מנת שתוכל לבדוק את הרגלי האכילה שלך הן מבחינת אכילה מאוזנת ומניעת חסרים תזונתיים והן מבחינת לגזים וריחות לא נעימים עליהם את מתלוננת. בהצלחה! אורלי מנירב דיאנטית קלינית וגסטרו. www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות