נפיחות וגזים כל הזמן

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

27/08/2018 | 11:31 | מאת: מתן

אני מרגישכל הזמן בטן נפוחה וגזים לא משנה שעה ביום היציאות שלי לא סדירות היה הליקובקטר בעבר האם יש דרך תזונתית לפתור את הנושא?

מתן שלום, בתור התחלה יש לפנות לבירור רפואי. באשר לתזונה, להתנהגות אכילה והרכב הארוחות השפעה אדירה על תסמיני מערכת העיכול. במסגרת זאת אני יכולה לציין את הגורמים העיקריים כמו קטניות או ירקות מסוג כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולורבי. יחד עם זאת הבעיה יכולה להיות גם פערים בין ארוחות, לעיסת מסטיקים או סוכריות ללא סוכר, אכילת ארוחות עתירות שומן ועוד. משאלתך עולה כי הבעיה איננה נקודתית וכי יש צורך בהתייחסות כוללת. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו לבחינה מעמיקה של כלל הרגלי האכילה שלך וביצוע שינויים בהתאם. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות