דם בצואה אצל ילדה בת 11

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

26/08/2018 | 20:25 | מאת: דורית

שלום ביתי בת 11 אובחנה לפני כמה חודשים כרגישה ללוקטוז/ אי סבילות ללקטוז. יש ימים שהיא כן אוכלת מעט מוצרים המכילים לקטוזה ואז היא או שסובלת מכאבי בטן או שהיא סובלת מגזים מסריחים בצורה נוראית. בפעמיים האחרונות שהיתה בשירותים היא ראתה דם בצואה. השאלה שלי היא האם יש קשר לאי סבילות? תודב רבה דורית, אמא מודאגת.

דורית שלום, אני דיאטנית ומטרת הפורום היא לתת מענה תזונתי. יחד עם זאת, אי סבילות ללקטוז לרוב מלווה בכאבי בטן, גזים ונפיחות כפי שציינת ולא בדם בצואה. אני ממליצה לך לפנות לרופא לבירור. יש לציין כי גם בקיומה של אי סבילות מאובחנת ללקטוז פעמים רבות עדיין ניתן לצרוך מוצרי חלב שונים כתלות בכמות הלקטוז שהם מכילים וכתלות בתזמון שלהם כחלק מהארוחה. זה עניין שהייתי בוחנת עם דיאטנית ילדים/ גסטרו על מנת לוודא שלא יהיו חסרים תזונתיים בתפריט של בתך. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות