גזים כבר שלוש שנים, לאן לפנות

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

16/05/2018 | 19:47 | מאת: מיואשת

שלום, בת 29,לפני כשלוש שנים היה לי הליקובקטר, קיבלתי את האנטיביוטיקה המשולשת. החיידק הושמד אבל מאז ועד היום סובלת מגזים במערכת העיכול. יש תקופות שהם ממש הכאיבו, לאחר מכן קצת נרגע, ועכשיו הם מופיעים באופן תכוף בלי שהצלחתי להבחין במשהו מסוים שאני אוכלת או עושה שתורם לכך. כמובן שזה מלווה בצורך להוציא אותם, מהישבן כמובן..סליחה על התיאור.. כעת אני בהיריון ומפחדת שזה יחמיר עם הלחץ של הבטן. לא יודעת למי בכלל לפנות עם התלונה הזו. הייתי אצל גסטרואונטרולוג כשזה החל, הוא עשה לי גסטרוסקופיה ולא היו ממצאים. לאן ניתן לפנות לבירור ?

שלום רב, אני מבינה שהיית אצל גסטרואנטרולוג ושלא היו ממצאים אבל הוא אכן הכתובת הנכונה. אני לא יודעת כמה זמן עבר מאז הביקור האחרון שלך אצלו אבל נראה לי נכון לפנות אליו שוב. כמו כן ציינת בשאלתך שסבלת בעבר מהליקובקטר פילורי וטופלת באנטיביוטיקה. האם במקביל נטלת גם פרוביוטיקה? אם לא, אני ממליצה לך להתחיל. יתרה מכך, במידה והבירור הרפואי חוזר שלילי את יכולה כמובן להתייעץ עם דיאטנית גסטרו. ניתן להקל על סימפטומים רבים של מערכת העיכול באמצעות התאמות תזונתיות. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות