גזים רבים ורועשים מכל מאכל

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

25/02/2018 | 17:50 | מאת: ברבי

שלום לך, אחרי כל מאכל שאני אוכלת מבושל, לא מבושל, לא רק מאכלי חלב, פירות וירקות מכל הסוגים גופי מגיב בגזים רעשנים ורבים ובד"כ ללא ריח. מה לעשות ולמי לפנות והאם זה כרוך בבדיקות פולשניות? תודה ופורים שמח!

שלום רב, בתור התחלה יש לפנות לבירור אצל רופא משפחה או גסטרואנטרולוג. אמנם קיימים מאכלים אשר ידועים בציבור כמאכלים המועדים לפורענות כמו מוצרי חלב, קטניות או ירקות מסוג כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולורבי אך הם לא המאכלים היחידים שעשויים להיות בעייתיים. כמו כן, גם התנהגות אכילה שגויה כמו פערים גדולים בין ארוחות או לעיסה לא מספקת עשויים להחריף את המצב. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו אשר תסייע לך באבחון הגורם או גורמים הבעייתיים ותכוון אותך כיצד לשפר את האכילה בהתאם. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות