שומשום שומשום שומשום

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

09/02/2018 | 13:01 | מאת: שומשום

שלום אורלי, רציתי לדעת אם אכילת מאכלים קשים לעיכול, דוגמת כמות גדולה של שומשום שלם, גורמת לגזים. תודה :)

שלום רב, אינני יודעת מה כוונתך במאכלים קשים לעיכול. אם ההתייחסות היא למאכלים עשירים בסיסים תזונתיים הרי שהם עשויים לגרום לגזים אך באופן יחסי לכמות צריכה סבירה של שומשום, הסיבים התזונתיים מהווים חלק יחסית זניח. מנגד, שומשום עשיר השומן אשר עשוי כשלעצמו לגרום לגזים או להפריע לפינוי שלהם ממערכת העיכול. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

16/02/2018 | 10:07 | מאת: שומשום

תודה על התשובה. הכוונה היתה שראיתי ששומשום לא מתעכל כמו שצריך. אני אוכלת אותו ואחרי יומיים-שלושה הוא יוצא בדיוק כפי שנכנס. זה גם מנפח את הבטן בכמויות גדולות (נגיד 200-300 גרם). השאלה היא בעצם אם התוצאה של תהליך עיכול כל כך ממושך היא גזים.

שלום רב, קיימת שונות גדולה בין אנשים בכל הנוגע לזמן מעבר במערכת העיכול והרכב חיידקי מערכת העיכול אשר להם תפקיד ביצירת גזים. האם הגיוני שאת רואה את השומשום בצואה רק כעבור יומיים-שלושה? התשובה היא כן. האם הגיוני שתסבלי מהגזים והנפיחות רק כעבור יומיים- שלושה? התשובה היא לא סביר. יחד עם זאת, קחי בחשבון שאכן מדובר בכמויות גדולות של שומשום ולא מפתיע שיש לכך השפעה כזו או אחרת על תסמינים במערכת העיכול שלך. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות