המשך לשאלה הקודמת גזים בערב

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

28/12/2017 | 00:15 | מאת: אני

ראשית תודה על תשובתך אני רוצה להוסיף שאני בת 60. התזונה שלי ברובה נשענת על קמח חיטה מלא . פחממות פירות ומוצרי חלב .בעיקר קפה וחלב. אין לי מרווחים גדולים בין הארוחות .אוכלת גם ארוחות ביניים...רוב השבוע לא אוכלת בשרי..... בעיית הגזים לא מתרחשת כל יום אלא כ-3 פעמים בשבוע. בעיקר בימים בהם ארוחת הערב מלאה יותר כדוגמת שישי בערב ...האם בשר בערב. קמח חיטה מלא . יוגורט או עגבניות משפיעים על גזים? אני מנסה לבדוק מה גורם לי לגזים. שבעיקר באים בשעות הערב . תודה מראש על תשובתך.

שלום רב, בהמשך לתשובתי הקודמת, את בעצמך ציינת שאת סובלת מגזים בעיקר בימים בהם ארוחת הערב מלאה יותר. מסיבה זו יש לבחון את כל הרכב הארוחה כמו גם את הארוחות שקדמו לה. לא בהכרח מדובר במרכיב אחד, דוגמת היוגורט או העגבניות עליהם את שואלת. ברמת העיקרון מאכלים אלה לא אמורים להוות בעיה. אנשים עם אי סבילות ללקטוז עשויים לסבול גם מאכילת יוגורט אם כי הוא יחסית פחות עשיר בלקטוז ממוצרי חלב אחרים. כמו כן חיטה מלאה עשירה בסיבים תזונתיים ועשויה גם כן להוות חלק מהבעיה. המלצתי אליך היא לפנות לאיש/ת מקצוע על מנת לבצע בירור מסודר. בברכה, אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות