גזים עם ריח לא נעים בשעות הערב

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

22/12/2017 | 00:40 | מאת: אני

מזה כמה חודשים אני סובלת מגזים בעלי ריח לא נעים במיוחד בשעות הערב. ניסיתי לבדוק מה משפיע עלי ולא הצלחתי לבודד מזון מסוים.מה גם שיש ימים שאין לי גזים ויש ימים שאין לי שליטה בנושא. האם לחם מסוים לא טוב ? מוצרי חלב?איזה מומרים לא טובים.... מה ואיך פונים לדיאטנית גסטרו. או איך עולים על המזון שמפריע לי. תודה מראש

שלום רב, יכולות להיות סיבות רבות לכך שאת סובלת מגזים. בין המאכלים הגורמים לגזים ניתן למצוא את הקטניות וירקות כמו כרוב, כרובית, ברוקולי, צנון, צנונית וקולורבי. כמובן שבמקרים מסוימים גם קבוצה של מזונות מסוימים עשויה לגרום לגזים כמו לדוגמה מוצרי חלב או מוצרי חיטה אך לא הייתי דווקא ממהרת להוריד מאכלים בסיסיים מהתפריט שלך (בטח ובטח שלא בצורה מבוקרת). כמו כן מכיוון שלדברייך את סובלת בעיקר בערב, יכול גם להיות שמדובר בעניין של התנהגות אכילה לקויה כמו פער גדול בין ארוחת הצהריים לארוחת הערב או ארוחת ערב גדולה ושומנית במיוחד. אני אכן ממליצה לך לפנות לדיאטנית גסטרו. את יכולה לבדוק בקופ"ח שלך אם יש כזאת (אין בכל הקופות) או לפנות באופן פרטי. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות