בדיקת רגישות למזון – IgG

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

18/05/2017 | 15:08 | מאת: מיכל

הי, אני סובלת רבות מרגישיות רבות לסוגי מאכלים שונים. כבר הורדתי לקטוז, חיטה, עדשים... מצאתי בדיקת דם שנעשית כנראה רק במכונים פרטיים שנראית לי פתרון אידאילי- את מקבלת רשימת מקיפה של מזונות אליהם את רגישה... מה דעתך על הבחירה?

מיכל שלום, שמעתי על הבדיקה שציינת בשאלתך אך אין לי די מידע על מנת לחוות דעה. כמו כן, דיברת על רגישויות אך לא ציינת האם מדובר רק ברגישות שמתבטאת בתגובה של מערכת העיכול או בתגובה נרחבת יותר. נקודה נוספת היא האופן בו "הורדת" מאכלים מתפריטך - האם הבחינה נעשתה בצורה מסודרת ומבוקרת בליווי איש/ת מקצוע? מאוד חשוב לבצע דיאטות אלימינציה למיניהן בליווי דיאטנית גסטרו מכיוון שפעמים רבות אנשים נשארים עם אפשרויות מאוד מצומצמות של מאכלים, שלא בצדק. פעמים רבות אנחנו גם עושים קישורים שגויים בין מאכל זה או אחר לסימפטומים שאנחנו חווים. מהניסיון שלי במידה ואכן מדובר בסימפטומים שספציפיים למערכת העיכול, אין לי ספק שפנייה לדיאטנית גסטרו (במקביל לבירור רפואי) תוכל להביא להקלה במצבך. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות