שאלה

דיון מתוך פורום  גזים ונפיחויות

26/08/2015 | 17:59 | מאת: אורטל

בחודשים האחרונים אני סובלת מבחילות חוזרות ונשנות, שלשולים ואי נוחות באזור הבטן העליונה. בבדיקות דם,צואה ורגישות ללקטוז הכל תקין אך בבדיקת אולטרסאונד בטן עליונה נמצא כי הבלוטות הרטרופריטונאליות מוסתרות ע"י גזים. האם יכול להיות שמדובר במעי רגיז שגורם לתופעות האלו? אילו בדיקות ניתן לעשות כדי לקבל תשובה וודאית ולטפל בתופעה הזאת?

אורטל שלום, את שאלותייך לגבי אבחון מעי רגיז והמשך בירור רפואי עליך להפנות לגסטרואנטרולוג. יחד עם זאת, חשוב לי להבהיר כי במידה ויתברר שאכן מדובר במעי רגיז, מידע זה כשלעצמו לא יספק עבורך מענה באשר לגורם לסימפטומים. גם תחת הכותרת של "מעי רגיז" קיימים מגוון גורמים וההתייחסות אליהם שונה. התחום הטיפולי שלי מתמקד כמובן בפן התזונתי ובמידת הצורך אשמח לספק לך מענה בתחום זה. בהצלחה! אורלי מנירב דיאטנית קלינית וגסטרו www.orlydiet.co.il

מנהל פורום גזים ונפיחויות