סוכרת ולחץ דם

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

03/11/2015 | 20:22 | מאת: שמעון

שלום רב, אני סובל מיתר לחץ דם כרוני(מטופל בנורמיטן 50 2X1 ו-וזודיפ קומבו 20 2X1) וסוכרת B (מטופל בגלוקומין 750 1X3). כל חצי שנה אני נוהג לערוך בדיקת עיניים אצל מומחה. עד כה ב"ה הכל בסדר. בביוקר האחרון שלי, תוך כדי בדיקה, רופא העיניים שלי שאל האם אני מצליח לאזן את רמת הסכרת ועניתי לא שלא, כיוון שאצלי זה אינו תורשתי אלא נובע על רקע נפשי. הרופא חייך ואמר שדווקא באופן פרקוקסלי כשהסוכרת מתאזנת, הסיכון לפגיעה בעיניים עולה. אני עומד לפני החלפת טיפול בסוכרת לכדורים חדישים וקצת חושש ממה שאמר הרופא. אשמח לתגובתך. בברכה ותודה מראש

05/11/2015 | 16:40 | מאת: ד"ר אודי רייך

איזון סכרת באופן חד משמעי הוא הכלי היעיל ביותר והנכון ביותר למניכת נזק לרשתית העין. ייתכן שינןי במספר המשקפיים בעת איזון מהיר אך לא פגיעה.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים