בדיקה - חדות ראייה בעיניים

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

17/07/2020 | 09:57 | מאת: ח.נ.

שלום, למה נועדה בדיקה לחדות ראייה (לוח מספרים) שמבוצעת למטופל לאחר הזלפת טיפות להגדלת אישונים? תודה.

שלום רב, בדיקת חדות ראיה מבוצעת בדרך כלל לפני הרחבת אישונים. הרחבת אישונים מיועדת ככלל לצורך בדיקת קרקעית העין

18/07/2020 | 09:07 | מאת: ח.נ.

תודה רבה על התשובה (המוכרת לי)! אני מבצעת בקורת עיניים תקופתית בשל PVDׂׂׂׂ. רופאה (מזדמנת) בדקה חדות ראייה, תחת טיפות, קבעה שחדות הראייה שלי היא 30% (6/18), ולכן אסור לי לנהוג. שלחה אותי לאופטומטריסט ולOCT. והשאלה - מעבר להלם, האם רק אני מבולבלת?! תודה רבה.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים