נקודת חן בעין ואולטרסאונד

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

02/07/2020 | 13:02 | מאת: אנקי

שלום רב, אתמול בלילה הייתי במיון אצל רופא עיניים עקב ראייה מטושטשת (כמראה תופעת לוואי של קלונקס). בכל מקרה ללא ממצאים מיוחדים הוא רק אמר שיש לי נקודת חן בעין ושצריך אולטרסאונד. לא ממש הבנתי למה ומה זה אומר? אפשר הסבר? וגם כיצד מתבצע אולטרסאונד בעין? תודה דבה

היי אנקי, בדיקת אולטראסאונד של גלגל העין מבוצעת כפי שמבוצעת בכל איבר אחר באמצעות פרוב המונח על העפעף וסורק את העין - הבדיקה אינה כרוכה בכאב או אי נוחות ולוקחת כמה דקות. מטרת הבדיקה היא לאפיין את אותה נקודת חן (גודל, עובי וכו'). כמו כל נקודת חן אחרת בגוף יש צורך במעקב לוודא שאין שינוי בגודל ובצורה. בהצלחה

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים