בדיקת זגוגיות עיניים לבירור

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

13/05/2020 | 22:48 | מאת: שואל

שתי בדיקות ביצעתי אצל שני רופאי עיניים במרחק יום אחד מכל בדיקה עקב תלונות חשד ל pvd הממצאים בשתי הבדיקות חיובית ל pvd עין ימין., אך ללא עדות לחורים והבדיקות נעשו מספר פעמים באינדיארקט ובאמצעות עדשות אינדריקט בסליט. אני עדיים רואה חוטים בשדה ראיה בעין ימין, בנוסף לניצוץ כמו ברק במיוחד בחשיכה. שאלתי, למה יש ניצוץ וברק בעין ימין למרות שאין חורים ברשתית העין? הרופא הדגיש לאחר בירור מספר פעמים בבדיקתו הדגיש שאחוז 99% לא יהיו חורים בעתיד.. האם זה מסוכן?

שלום רב, הפרדות זגוגית היא ממצא שכיח יחסית וקשור לשינויים תלויי גיל בג'ל העין. בדרך כלל התהליך עובר ללא סיבוכים אך לעיתים עשויים להיגרם קרעים או חורים ברשתית. הבזקי האור קשורים בדרך כלל למשיכה של הרשתית ולכן דורשים בדיקה כפי שאתה נבדקת. במידה וממשיכים הבזקי האור או מופיעות תופעות טשטוש ראיה מסך שחור או נקודות שחורות בהחמרה יש צורך בבדיקת רופא מומחה לשלול שלא נוצרו חורים או קרעים. בברכה,

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים