*******ראיה כפולה*********

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

11/08/2018 | 14:34 | מאת: מירב

שלום וברכה, שואלת בשם אימי, בת 80, מאד פעילה ועצמאית. לפני כחודשיים וחצי החלה לראות כפול. עברה סדרת בדיקות אצל רופאי עיניים, נוירולוגים ואפתלמולוג, כולל eeg ct, mri- נשלל גידול. זוהתה חולשה בעצב 3 ו 4. המצב משתנה מדי שבוע, כלומר פעם הראיה כולה כפולה בכל הזוויות ומדי פעם רק באחת העיניים או בזוויות ימין או שמאל. המצב לא משתפר ופוגע מאד באיכות חייה ( נהיגה, קריאה, וכיוב'). בשלב זה אין לרופאים המלצה לטיפול כלשהו. נשמח לדעת האם קיים טיפול כלשהו שעשוי לשפר את מצבה. תודה רבה!

16/10/2018 | 09:04 | מאת: ד"ר אודי רייך

חשוב להבין מה גרם לכך. לגבי הטיפול הוא מאוד בעייתי מאחר ומדובר בהרבה שירירם המאזנים את התמונה ואינם מתפקדים כייאות. לעיתים ניתן לסגור/למסך עין אחת על מנת להמנע מכפל ראיה ונפילה.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים