תוצאת בדיקת סיטי עניים

דיון מתוך פורום  מחלות עיניים במבוגרים

28/07/2018 | 14:42 | מאת: אמיר

בן 63 בריא ללא מחלות רקע לא מעשן. עושה הליכה 5 פעמים בשבוע 50 דקות כל יום מנסה לשמור על תזונה נכונה עקב ירידה בראיה לאחרונה נבדקתי אצל רופא עניים ולפי המלצתו ביצעתי בדיקת OCT להלן התשובות עין ימין אי סדירות מרכזית בשכבות outer retina PRY KF פרט לכך מבנה שכבתי שמור. עובי מרכזי לפי מפה 242 מיקרון. עין שמואל כנ"ל אך עובי מרכזי לפי מפה 279 מיקרון. אבקש את התיחסותך לתוצאה מאחר והרופא בחופשה וחוזר רק לקראת סוף אוגוסט מה זה אומר ?ומה ניתן לעשות אם יש בעיה תרופות או תוספי מזון. תודה ושבת שלום.

30/07/2018 | 09:50 | מאת: ד"ר אודי רייך

לא ברור מהתלונות שלך האם התלוננת על עין אחת או שתיהן. הממצא תואר רק בעין אחת ולעיתיםללא משמעות קלינית. הבדיקה מראה כי באזור מסויים שכבות הרשתית שונות מהרגיל. לא ניתן לדעת על סמך השאלה בפורום מה המשמעות. אני ממליץ שתפנה למומחה רשתית עם התמונות ותעבור בדיקה בהרחבת אישונים.

מנהל פורום מחלות עיניים במבוגרים