המלצה לטיפול בקסלודה

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

11/12/2017 | 21:26 | מאת: נורית

שלום רב, אני חודשיים וחצי לאחר טיפול כימותרפי (AC ו- טקסול +קרבו) וחודש לאחר ניתוח להוצאת שארית הגידול הסרטני מהשד. מדובר בטריפל נגטיב, ללא מעורבות בלוטות. בעקבות בדיקת ctc, עם הממצאים הבאים: Index of marker: CD45: Hematologic origin cell marker, CD133, Sox-2, OKT-4, Nanog, CD44: tumor stem cell marker, CD31: endothelial cell membrane antigen, EpCam: Epithelial origin marker, MUC-1: Breast cancer cell marker, PanCK: epithelial origin marker, c-MET: membrane antigen that regulates the mesenchymal to epithelial transition. The final results after the isolation procedure are presented below: We notice that after isolation procedure there are remaining malignant cells. The concentration of these cells was isolated 2.6cells/7.5ml, SD +/- 0.3cells. הומלץ כי אמשיך טיפול בקסלודה. ידוע לי כי קסלודה מומלצת לגרורתיות. במקרה שלי, אין לי גרורות ואין מעורבות בלוטות. האם אכן האינדיקציה מוצדקת במצבי? האם זה לא יותר מדי לאחר כל הטיפול הכימי שקיבלתי עד כה? אני אמורה לעבור, בעוד כשבוע, הקרנות לשד (20), ולאחר מכן ניתוח להוצאת השחלות. מה קודם, ומה אחר כך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום, אני ממליץ להתייעץ עם אונקולוג בנושא זה. בברכה, אביעד

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד