גירוי ממש חזק בשד שמאל ובפיטמה האם זה מעיד על סרטן?

דיון מתוך פורום  בריאות השד וניתוחי שד

13/05/2017 | 00:29 | מאת: יערה

שלום רב… אני בת 32+ ילדה… לפני חודש היה לי איחור ארוך בווסת שבעקבות זה רופאת נשים שלי נתנה לי פרוברה כי הייתה לי ציסטה בשחלה, שזה הורמונים שלקחתי אותם חמש יום ואחרי ההפסקה אמור להגיע וסת.. הוסת הגיע אבל איתו גם הגיע רגישות מפחידה בשד שמאל כאילו משהו מושך או תקוע לא יודעת איך להסביר שבא לי כל הזמן לגעת בפיטמה וללחוץ שאולי יצא משהו… הייתי כמובן אצל כירורג שד שבדק הבדיקה הידנית הייתה תקינה ביקשתי אולטראסאונד שד שזה רק בעוד שבועיים… התסמינים עברו, הפעם לפני יומיים קיבלתי ווסת רגיל והפעם בלי הפרוברה המחזור הגיע בזמן.. ושוב התחושה הזאת סליחה על מה שאני כותבת אבל הגירוי כזה חזק שבא לי כל הזמן למעוך תשד ולגעת בפיטמה והתחושה נעימה כשאני עושה את זה…. אני מתה מפחד זה סימן לסרטן השד? גם היה לי תחושה של חום פנימי בשד בווסת שלפני חודש!!! אשמח למשהו מעודד… אין במשפחתי סיפורים של סרטן השד… סליחה על המגילה אבל אני בפחדים יש לי ילדה בת 8

21/05/2017 | 17:48 | מאת: ד"ר אביעד הופמן

שלום וסליחה על התגובה המאוחרת.. כאב בשד זו תלונה מאד שכיחה ובדרך כלל לא קשורה לגידול. בכל מקרה עשית את הדבר הנכון ונבדקת ע"י כירורג שד. בנוסף, את מציינת כי התסמינים חלפו כך שנראה שהכל בסדר! אני מציע כי תמשיכי במעקב סדיר אצל כירורג שד. בברכה, ד"ר אביעד הופמן

22/05/2017 | 16:13 | מאת: התקבלו התוצאות

התסמינים לא חלפו, ציינתי שהפעם שקיבלתי ווסת שוב זה התחיל, עשיתי אולטראסאונד שד ואין ממצא כלל, שמאל בירדס 1 ללא ממצא, ימין בירדס 1 ללא ממצא.... אני עדיין מפחדת יכול להיות שיש תופעות כאלו טרום סרטניות? מה עליי לעשות?

24/05/2017 | 10:20 | מאת: אפשר להתייחס בבקשה? מה לעשות הלאה?

והאם אחות של אמא שחלתה בגיל 52 זה נחשב לקירבה משפחתית בהקשר לסרטן השד

מנהל פורום בריאות השד וניתוחי שד