נפיחות מעל הטבור

דיון מתוך פורום  טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)

07/06/2015 | 08:55 | מאת: יעל

ד"ר שלום ובוקר אור. אני בת 34, לפני 9 שנים ( בהיותי בת 26) התחלתי להרגיש מעין נפיחות באה והולכת כמו בלון בעיקר על קיבה ריקה, ( מציינת שאני רזה) באיזור קצת מעל הטבור יותר לכיוון שמאלה, באותה תקופה הלכתי לרופא לבדיקה ידנית ונאמר לי שזהו אבי העורקים שלפעמים מתנפח ובגלל שאני רזה אני יכולה להרגיש אותו,( אין כאבים) הפנמתי לאורך שנים...עברתי 2 לידות מאז, ועכשיו שוב פעם זה חוזר ומטריד אותי... במיוחד אחרי שקראתי על " מפרצת אבי העורקים"! יש לי תור לרופא רק מחר..לא רגועה, לחוצה ומפחדת שהזנחתי משהו מאוד חמור... בדרך כלל בריאה, ללא מחלות מיוחדות וללא מחלות רקע ! אשמח לתשובה..תודה מראש יעל

07/06/2015 | 21:32 | מאת: ד"ר בשיר שיך-יוסף

שלום יעל, הסבירות למפרצת אבי העורקים הבטני בגילך נמוכה, אם כי מתוארים מקרים בספרות. קשה לי להאמין שלאחר שני הריונות שבמהלכם עברת מס' בדיקות US לא איבחנו זאת. יתכן מאוד שאת מרגישה את הפעימות של אבי העורקים נוכח היותך רזה וזה לא אומר שהעורק מורחב. למען הסר ספק, פני לרופא המשפחה בכדי לשלוח אותך לבדיקת US בטן. בדיקת US פשוטה של הבטן איננה מזיקה ומגלה בקלות אם אבי העורקים בבטן מורחב או לא, במיוחד אצל אנשים רזים. תודה על פנייתך. ד"ר בשיר שיך-יוסף

09/06/2015 | 19:59 | מאת: יעל

מנהל פורום טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)