הסתיידות

דיון מתוך פורום  טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)

13/05/2015 | 21:24 | מאת: ליאת

אמי בת 74 לפני שנה עברה ניתוח של כריתה תת שלמה של המעי הגס, ב C.T בית חזה בטן ואגן שבוצע לפני חודש נאמר שישנה הסתיידות בהאאורטה וענפיה.. מה פירוש הממצא ומהן ההשלכות לכך? תודה

13/05/2015 | 22:55 | מאת: ד"ר בשיר שיך-יוסף

שלום ליאת, הסתיידויות באבי העורקים ובכלי הדם נגרמות כתוצאה משקיעה של סידן בדופן כלי הדם ובמרבית המקרים זהו חלק מתהליך נרחב יותר שנקרא טרשת עורקים. סידן הנו אחד המינרלים הטבעיים בגוף ואצל מרבית האנשים מעל גיל 60 יש שקיעה מתמשכת ובלתי נמנעת שלו בדופן כלי הדם. עם הזמן זה עלול לגרום לנוקשות בכלי הדם ובירידה באלסטיות שלהם (היכולת שלהם להימתח ולהתרחב). הסתיידויות באבי העורקים ובכלי הדם מעלות את הסיכון לתחלואה לבבית, עלולות לגרום להצרות בנהור (החלל הפנימי) של כלי הדם ולירידה באספקת הדם לאברי המטרה (לב, מוח, כליות, מעיים, רגליים וכו'). הסתיידויות באבי העורקים ובכלי הדם הן ממצא שכיח ב CT בגילאים מתקדמים ואין מקום לדאגה במרבית המקרים כל עוד הן לא גורמות לבעיות שהזכרתי לעיל. בברכה, ד"ר בשיר שיך-יוסף

מנהל פורום טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)