ניתוח תיקון האאורטה 5.2 קוטר

דיון מתוך פורום  טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)

27/07/2020 | 07:29 | מאת: אברהם בן גיגי

ד"ר שלום , אני במעקב ביחידת מומי לב מולדים , עברתי משניידר לבילניסון שבשיינדר עברתי ציתורים רבים ביניהם הרחבת בלון וסטנד באחד העורקים וניתוח לתיקןן מסתם , כיום במעקב בבילנסון והתגלה אצלי הרחבה בקוטר של 5.2 בבדיקה האחרונה של אקו לב , רציתי לשאול ולדעת מה רמת הסכנה הממשית בניתוח כזה? האם נחשב לניתוח יחסית קל או שזהו ניתוח ממש מסוכן?

02/08/2020 | 10:03 | מאת: ד"ר בשיר שיך-יוסף

שלום רב, לפי התיאור שלך, ההרחבה של 5.2 הינה באבי העורקים החזי. הגישה הטיפולית והטכניקה הניתוחית שונה בהתאם למיקום המפרצת. רמת הסיכון בניתוח תלויה בכמה גורמים וכל מקרה לגופו. לכן לא אוכל לענות לשאלתך באופן מדויק. בברכה.

מנהל פורום טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)