התפרצות האורטה והחייאה

דיון מתוך פורום  טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)

31/03/2020 | 23:08 | מאת: אלינה

שלום, רציתי לדעת אישה מבוגרת שהיתה לה התפרצות האורטה והיא התעלפה האם אפשר היה לעשות לה החייאה ... ועם פעילות החייאה יכלה להשפיע על ההתפרצות תודה מראש

16/04/2020 | 13:29 | מאת: ד"ר בשיר שיך-יוסף

שלום אלינה, התפרצות או יותר נכון קרע של מפרצת באאורטה הינו מצב חירום ומסכן חיים. התמותה במצבים אלה מגיעה לכ 90% ללא טיפול מייד (ניתוח או צינתור). פעולות ההחייאה באם בוצעו נועדו בכדי לשמר את החולה עד הגעתו לחדר ניתוח. הן בעצמן איננן הסיבה ל"התפרצות". בברכה.

מנהל פורום טיפול במחלות אבי העורקים (האאורטה)