יש טיפול לוסטיבוליטיס?

דיון מתוך פורום  טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)

09/06/2019 | 10:30 | מאת: וסטיבוליטיס או וגינסמוס?

בת 21, בזוגיות כבר שנה וחצי, התחלנו לעשות סקס לפני בערך 10 חודשים (הוא הראשון שלי,הפסקנו בגלל הכאב) כאב לי מאז הפעם הראשונה. הפסקנו לקיים והלכתי להיבדק, היא אמרה שיש לי וסטיבוליטיס ואין לזה טיפול, מתרגלים. שמעתי שיש ניתוח, אבל היא אמרה שאני עדיין לא שם. מה לעשות? יש עוד טיפולים חוץ מניתוח? ומה ההבדל בין וסטיבוליטיס לוגינסמוס?

שלום רב, יש מספר טיפולים לווסטיבולודיניה (זה המינוח המקבול כיום) מלבד ניתוח - פיזיותרפיה של רצפת אגן, טיפולים תרופתיים וטיפולי לייזר. אני ממליצה שהרופאה שלך תפנה אותך למרפאה המתמחה בנושא, ובמקביל לפיזיותרפיה של רצפת האגן כדי להתחיל בטיפול זה. ווגיניזמוס הוא תגובה לא רצונית של כיווץ שרירי הנרתיק בקיום יחסים. וולוודיניה או ווסטיבולודיניה היא כאב בקיום יחסים (לא רק), שיכולות להיות לו סיבות נוספות.

מנהל פורום טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)