עברתי ניתןח ווסטבולקטומיה

דיון מתוך פורום  טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)

26/06/2018 | 01:17 | מאת: עדי

היי אילנה, הווסטיבוליטיס אובחן אצלי לפני כשנה לפני כן לעולם לא סבלתי מכאבים, הם פשוט התפרצו אצלי. לאחר אין ספור משחות רופאים וטיפולים החלטתי לעבור את הניתוח. לפני חודשיים וחצי הוא בוצע, הצלחתי לקיים יחסים עם משחה מאלחשת והכל היה בסדר אך לפני כשבועיים הכאב חזר וגם לאחר קיום יחסים שוב הרגשתי את הצריבה המוכרת והמתסכלת ובנוסף היה דימום לאחר היחסים. שאלתי את הגניקולוג שלי האם זה הגיוני ואולי עדיף לעבור את הניתוח שוב? הוא טוען שהניתוח עבר בהצלחה ושאין לו הסבר כרגע לצריבה ואי הנוחות ולחזור בעוד כשבועיים כשהדימום ייפסק כי כרגע אין לו אפשרות לראות אם קיים משהו לא תקין. התסכול כבר הכניע אותי ואני באמת לא יודעת מה לעשות. מה לדעתך הבעיה ומה עליי לעשות? או לחכות ובסופו של דבר הצריבה תעבור? כי הניתוח הרי היה מוצלח, מה עוד אני יכולה לעשות, חשבתי על פיזיותרפיה, אצליח אי פעם לקיים יחסים שוב בצורה נורמלית ללא משחה מאלחשת וללא כאבים? תעזרי לי בבקשה להבין מה הדרך הנכונה

שלום עדי, וולוודיניה היא מצב של כאב כרוני שאנו לא מבינים לגמרי מדוע הוא מופיע ומה הגורמים לכך - ולכן גם דרכי הטיפול שונות. אנו יודעים שלמחלה של אופי התקפי, של תקופות יותר ופחות טובות. יתכן שגם אחרי טיפול שהצליח, תהיה תקופה של הישנות, ולאחר מכן שוב שיפור. פיזיותרפיה בהחלט עשויה לעזור בתקופה של חזרה של צריבה, שימוש במאלחשים עשוי אף הוא לתת הקלה מסויימת. למרבה הצער אין טיפול שיש לו 100% הצלחה אולם הרוב המכריע של הנשים מרגישות שיפור משמעותי לפחות בחלק מהזמן. אני לא חושבת שיש מקום לניתוח נוסף - אין יתרון לשני ניתוחים על פני אחד ואין ערובה שניתוח נוסף יביא להעדר מוחלט של כאב.

מנהל פורום טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)