וולוודינה? פטריה? אשמח לייעוץ רפואי במה שאפשר.. בבקשה

דיון מתוך פורום  טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)

13/10/2017 | 03:17 | מאת: מש

שלום, הייתי אצל מספר רופאים בחודש האחרון, נתנו לי טיפול לפטריה אך בפעם הראשונה באמת היה גרד שעבר ואחרי יומיים התחיל כאב אחר..שיותר מפריע לשתן אבל עשיתי בדיקת שתן ויצא שלילי..הכאב הוא בעיקר תחושת שריפה..בעירה..ולא רק במגע..כאב תמידי, הוא עבר ליומיים שוב וחזר עכשיו חזר לי בפעם השלישית...אני גם מרחתי משחות וגם קיבלתי כדורים, כלום לא עוזר..בחיים לא היה לי כאבים כאלה ואני גם לא מקיימת יחסי מין מלאים. אני כבר חודש סביב זה, האם יש אפשרות שזו וולוודיניה? קראתי על זה קצת באנטרנט.. הרופאים לא ציינו זאת, וגם יצא שלילי בבדיקה לזיהומים בנרתיק.. מה זה כבר יכול להיות? אני נורא סובלת..

שלום רב, וולוודיניה בהגדרתה היא מצב של כאב כרוני שנמשך לפחות 6 חודשים. כאב חריף שהתחיל באופן פתאומי לרוב נובע מסיבות אחרות - זיהומיות, עוריות ועוד. חשוב לבצע תרבית נרתיק (לא רק תרבית שתן), ולבקש מהרופא להתייחס בבדיקה גם לממצאים בעור הפות. מה שאת יכולה לעשות זה להפחית כל גירוי חיצוני - להפסיק משחות וקרמים, להפסיק שימוש בתחתוניות וסבונים, ללבוש תחתוני כותנה בלבד. בהצלחה.

מנהל פורום טיפול בוולוודיניה (ווסטבוליטיס)