התאמת עדשות מגע עם צילינדר

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

25/10/2020 | 00:13 | מאת: אנה

שלום, יש לי קוצר ראיה עם מספר גבוה וצילינדר. ניסו להתאים לי עדשות רכות ובשני ניסיונות לא הצליחו ממש ואמרו לי שבכל מקרה אי אפשר להגיע ל- 6-6. האם בעדשות קשות נושמות קל יותר להגיע לחדות ראיה גבוהה כשיש מספר גבוה וצילינדר או שזה יהיה די אותו הדבר?

היי אנה לפני הכל- במספרים קבועים מומלץ מאוד להבדק על ידי רופא עיניים לפחות פעם אחת בכל שנה, גם אם הראייה חדה ולא מרגישים שום בעיה בעיניים. לשאלתך, לא תמיד ניתן להגיע לחדות ראייה מלאה במספרים גבוהים, גם בעזרת התיקון האופטי הטוב ביותר האפשרי, מכיוון שלעתים יש שינויים במבנה העין. חלק מהאופטומטריסטים יכולים לספק לך עדשות נסיון, על מנת שתוכלי לבדוק בעצמך אם אכן יש שיפור משמעותי בראייה לפני ביצוע ההזמנה. דגש חשוב: עדשות מגע אינן תחליף למשקפיים. מומלץ מאוד להרכיב משקפיים לפחות חלק משעות היום, בכל יום, גם אם הם פחות נוחים מסיבות שונות. בהצלחה רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות