מספר גבוה במשקפיים וספורט

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

08/07/2019 | 14:08 | מאת: יעל

שלום רב שמעתי במקרה שאנשים עם מספר גבוה צריכים להיזהר בספורט. זה נכון?!?! תודה יעל

יעל שלום סביר להניח שאת מתכוונת לקוצר ראייה גבוה ("מינוס" או "מיופיה גבוהה"). קוצר ראייה גבוה, עלול להיות מלווה ברשתית דקה ומתוחה, ולכן קיימת דעה שטלטול חזק של רשתית כזו בפעילות ספורטיבית קיצונית (בנג'י, אופני הרים, איגרוף הכולל מכות לפנים וכו') עלולים לסכן את שלמותה. בכל מקרה של קוצר ראייה גבוה, מומלץ מאד להיות במעקב שגרתי קבוע של רופא עיניים, מכיוןן שחוץ מחורים וקרעים ברשתית עלולות להיות בעיות נוספות המסכנות את הראייה. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות