קניתי את המולטיפוקל הכי טוב שיש ועדיין קורא יותר טוב בלי משקפיים

דיון מתוך פורום  ראייה ירודה בניהול עמותת לראות

11/05/2019 | 15:52 | מאת: זאב

שלום קניתי את העדשות מולטיפוקל הכי יקרות שהציעו לי אני אכן רואה טוב לרחוק ולקרוב, אך לאחר רבע שעה של קריאה אני מתעייף ומוריד את המשקפיים. כאשר אני מוריד את המשקפיים, אני קורא יותר טוב!!! איך זה יכול להיות ?!?!

זאב שלום מה שכתבת הגיוני ונכון. משקפי המולטיפוקל, מעצם הגדרתם, מכילים שדה ראייה לרחוק, לביניים ולקרוב. בצדדים יש טשטוש. לעומת זאת, כאשר אתה מסיר את המשקפיים, נוצר שדה ראייה רחב, אשר אינו מוגבל על ידי המסגרת ועל ידי תכונות העדשה, במיוחד אם המטרה היא קריאה במיטה. המולטיפוקל במקרה שלך אינו מיועד "להתחרות" ביכולת הקריאה שלך ללא משקפיים, אלא להפחית הצורך בהרכבה ובהסרה בלתי פוסקת של המשקפיים במהלך היום. לקריאה קצרה, כפי שציינת, המולטיפוקל אכן משרת אותך. טיפ נוסף: מומלץ להבדק על ידי רופא עיניים באופן שגרתי, גם אם המשקפיים היו מספקים אותך לחלוטין, לצורך בדיקת לחץ תוך עיני ובדיקות חשובות אחרות. בברכה, רון מידן

מנהל פורום ראייה ירודה בניהול עמותת לראות