שקיעת עור התוף,יש פיתרון ?

דיון מתוך פורום  מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת

22/01/2016 | 20:40 | מאת: עומר

דוקטור שלום, בן 22 סובל מדלקות אוזניים בילדות,עברתי לפני שנה ו3 חודשים בבני ציון ניתוח מסטואידקטומי וטימפנופלסטי עקב דלקת אוזן עם כולסטאטומה בשמאל כמו כן מרכיב מכשיר שמיעה מאז, בימין שמו לי צינורית עקב שקיעה באטיק הצינורית יצאה לפני חודשיים. בביקורת אחרונה הרופא ציין שכיס השקיעה הוא עמוק ולכן צינורית לא תעזור. ויש להמשיך בביקורת ולראות אם יש צורך בניתוח מסטואיד גם בימין..השאלה שלי היא למה אין אפשרות כירורגית להרים את עור התוף חזרה בלי להגיע למצב של כולסטאטומה וכו'...יש לציין שבבדיקת אם אר אי אחרונה שבוצעה לפני ארבעה חודשים ניצפו בשני האוזניים מוקדים לא חד משמעיים של כולסטאטומה ועל כן יש לבצע אם אר אי חוזר בעוד 8 חודשים.

18/02/2016 | 08:44 | מאת: פרופ' יונה קרוננברג

במרבית המקרים ניתן להחדיר צנורית, גם כאשר נראה שאי אפשר. ניתוח צינורית הוא ניתוח קטן ואילו ניתוח מסטואיד הוא ניתוח גדול. חבל שלא לנסות

מנהל פורום מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת