האם יש טיפול לטינטון כתוצאה מחשיפה לרעש?

דיון מתוך פורום  מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת

12/01/2016 | 16:27 | מאת: אביבי

שלום רב בן 37 בריא, לפני כחודשיים נחשפתי לרעש (מוזיקה חזקה) ומאז טינטון בשתי האוזניים. בדיקת שמיעה תקינה. האם יש טיפול תרופתי או בויטמינים/ תוספי תזונה לטינטון? תודה רבה

13/01/2016 | 08:02 | מאת: פרופ' יונה קרוננברג

הסיבה לטנטון היא פגיעה באוזן הפנימית. תחושת הטנטון לפעמים הפיכה בטיפול שמתבצע בשבועיים הראשונות לאחר ההופעה. לצערי החמצת מועד זה. אין טיפול מוכר שיכול לעזור לך. ישנם מכונים שמציעים טיפול בהביורלי - התנהגותי- פסיכולוגי. ממליץ שתנסה. בכל מקרה הופעת טנטון פתאומי מחייבת בירור MRI לסיבתה (גם אם לדעתך הסיבה היתה רעש)

מנהל פורום מחלות אוזן כרונית, ליקוי שמיעה וסחרחורת